Fliken Inställningar är bara synlig för Administratörer. Den styr behörigheter för flödesinlägg, offentlig synlighet och möjligheten att permanent ta bort gruppen.
Öppna inställningar
Mobil
- Gå till fliken Grupper och se till att rätt grupp är aktiv.
- Tryck på Inställningar i undernavigationsfältet.
Webb
- Klicka på Mitt bibliotek i navigeringen och sedan på fliken Grupper.
- Klicka på din grupps namn i listan.
- Klicka på fliken Inställningar.
Allmänna inställningar
Endast administratörer kan posta
Om denna är på kan bara Administratörer publicera nya inlägg i gruppflödet. Medlemmar och Körledare kan fortfarande läsa och reagera på befintliga inlägg — de kan bara inte skapa nya.
Om den är av (standard) kan alla medlemmar posta i flödet.
Använd detta för att hålla flödet fokuserat på officiella meddelanden.
Mobil: slå på/av knappen bredvid Endast administratörer kan posta.
Webb: använd knappen i avsnittet Allmänna inställningar.
Ändringen träder i kraft omedelbart — inget sparsteg krävs.
Synlig i sökning
Om denna är på (standard) visas gruppen i offentliga sökresultat och grupplistor, vilket gör den sökbar för vem som helst.
Om den är av är gruppen dold från listor och sökresultat. Endast personer som har en direkt inbjudningslänk kan hitta och gå med i gruppen.
Använd detta för privata grupper, auditionsgrupper eller grupper med inbjudan.
Mobil: slå på/av knappen bredvid Synlig i sökning.
Webb: använd knappen i avsnittet Allmänna inställningar.
Riskzon — Ta bort grupp
Tar permanent bort gruppen och allt dess innehåll: flödesinlägg, spellistor och medlemsuppgifter. Det här kan inte ångras.
Krav:
- Du måste vara online. Borttagningsknappen är inaktiverad utan nätverksanslutning.
Steg:
- Scrolla till avsnittet Riskzon i Inställningar.
- Tryck / klicka på Ta bort grupp.
- Bekräfta i den första varningen som visas.
- Bekräfta igen i den andra varningen (slutligt skydd).
- Gruppen tas bort. Om du tillhör andra grupper byts du automatiskt till en av dem. Annars tas du till den tomma gruppskärmen.
Redigera gruppprofilen
Gruppnamn, beskrivning, kontaktmejl, omslagsbild och plats hanteras från fliken Om, inte från Inställningar.
Mobil: Fliken Om → tryck på Redigera gruppinformation.
Webb: Klicka på fliken Om gruppen → klicka på Redigera grupp.